NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

«Παράνομη» στρατηγική μάρκετινγκ στα social media

«Παράνομη» στρατηγική μάρκετινγκ στα social media

Τι διαφημίσεις μπορεί να βάζει ο ανταγωνισμός μου; Είναι άραγε καλύτερες από τις δικές μας; Μήπως προωθεί τα προϊόντα του πιο σωστά; Ή με κάποιον τρόπο που δεν έχουμε σκεφτεί εμείς;

Είναι ερωτήσεις που σίγουρα ταλανίζουν όλους εμάς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες! Έχοντας και εγώ το δικό μου eshop, περνάω από αυτές τις σκέψεις πολλές φορές μέσα στον μήνα.

Κι αν υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να μάθουμε ακριβώς πως διαφημίζουν οι ανταγωνιστές μας τα προϊόντα τους; Θα ήταν νόμιμο;

Ναι υπάρχει τρόπος! Και ναι είναι καθ’ όλα νόμιμος. Και ναι, είναι πολύ εύκολο να «κατασκοπεύσουμε» τον ανταγωνισμό μας online.

Πως γίνεται αυτό βήμα βήμα.

Πρώτη στάση το Facebook Ads Library

Γράφοντας στο Google «Facebook Ads Library», μπορείς να βρεις τον άμεσο ανταγωνιστή σου και να βρεις ακριβώς τι διαφημίσεις τρέχει την παρούσα στιγμή, πως το κάνει, ποια λόγια και φωτογραφίες χρησιμοποιεί, γενικότερα τι προϊόντα διαφημίζει και πως.

Βήμα πρώτο

Μπαίνουμε στο Facebook Ads Library και επιλέγουμε την χώρα όπου διαφημιζόμαστε!

Βήμα δεύτερο

Στις κατηγορίες διαφημίσεων πάντα επιλέγουμε «Όλες οι διαφημίσει» για να μπορέσουμε να βρούμε όλο το φάσμα των διαφημίσεων.

Βήμα τρίτο

Στην αναζήτηση γράφουμε το όνομα του ανταγωνισμού μας. Μόλις μπούμε στον ανταγωνισμό μπορούμε να δούμε τις διαφημίσεις, τι copy (δηλαδή τι κείμενο) τις συνοδεύει και πότε ξεκίνησαν οι διαφημίσεις αυτές.

Βήμα τέταρτο

Επανερχόμαστε με νέα πιο δυναμική στρατηγική για πιο αποτελεσματικές και οικονομικές διαφημίσεις, με τα νέα δεδομένα!

Δεν ξέρω πως σας φαίνεται σαν στρατηγική. Εννοείται ότι ΔΕΝ είναι παράνομη, εννοείτε ότι το Facebook και το Instagram προσφέρουν τέτοια εργαλεία για να υπάρχει διαφάνεια. Οπότε είναι μία πολύ καλή ιδέα πριν πατήσεις το κουμπί της δημοσίευσης μίας διαφήμισης, να κάνεις ένα μικρό market research.

Παίρνει πραγματικά λιγότερο από 10 λεπτά! Και μπορείς να είσαι σίγουρος - σίγουρη για το τι τρέχουν οι ανταγωνιστές σου στο niche market σας, δηλαδή στη μικρή αγορά στην οποία στοχεύετε.

Μιλάμε για τα Social Media. Ένα εργαλείο στο οποίο επενδύουμε τα χρήματα μας. Έτσι, οποιοδήποτε εργαλείο μπορεί να μας βοηθήσει είναι ΔΩΡΟ!

Και όπως λέμε και ξανά λέμε, τα social media και οι διαφημίσεις τους δεν είναι τζόγος. Πρέπει να έχουμε μια ολοκληρωμένη και σαφή εικόνα της αγοράς μας για να μπορέσουμε να βάλουμε 100€ και να πάρουμε πίσω περισσότερα. Δεν είναι εύκολο, αλλιώς όλοι θα έτρεχαν διαφημίσεις. Αλλά μπορεί να γίνει με τους σωστούς συνεργάτες και την σωστή στρατηγική!

Κράτα λοιπόν τον φίλο σου κοντά και τον ανταγωνιστή κοντύτερα! Η αγορά αλλάζει καθημερινά, πολλές φορές μέσω κινήσεων των ανταγωνιστών μας.

Μία διαφορετική οπτική μπορεί να μας δώσει το προβάδισμα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr